Ugrás a fő tartalomra

2700 Cegléd, Malom tér 3.


+36-53-789-934

Széchenyi 2020

Hírek


2023. jan. 11.
Cegledi SZC

    Erasmus+ Rövidtávú Tanulói Mobilitás 2021-2022 tanév

    Erasmus+ Rövidtávú Tanulói Mobilitás, a Ceglédi Szakképzési Centrum iskoláinak közös beszámolója 2021-2022 tanév, Görögország.

    Erasmus+ Rövidtávú Tanulói Mobilitás 2021-2022 tanév

    A pályázat célja a konzorciumi partnerek intézményeiben lévő jelentős számú hátrányos helyzetű diák számára biztosítani a mobilitásokban való részvételt, motiválni őket az Erasmus-tevékenységek keretében szakmai és nyelvi kompetenciák fejlesztésére. Az iskolák újabb kapcsolatokra tehetnek szert nemzetközi partnerekkel. A mobilitások a tapasztalatszerzés révén alkalmasak a szakmai fejlődésre, a munkaerőpiaci elvárások megismerésére, az önálló, felelős döntéseken alapuló munkavégzési elvárásokra való felkészülésre.

    Ebben a szellemben 2022. április 19-én a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola és a Ceglédi SZC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola 23-23 fővel vett részt a programban.

    A „Bemes” tanulók fodrász szalonban, autószerelő műhelyben teljesítették a mobilitás során a szakmai gyakorlatot.

    A Ceglédi SZC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakiskola vendéglátós tanulói a SAN PANTELEIMON HOTEL konyháján, illetve éttermében kaptak munkát. A kereskedő tanulók egy MINI MARKETBEN teljesítettek gyakorlatot. Egy tanuló a HOTEL recepcióján töltötte gyakorlati idejét.

    A következő csoport 2022.05.23. és 2022.06.07. között töltött 2 hetet a görögországi Pieria régióban. A Ceglédi SZC Szterényi József Technikum és Szakképző Iskola tanulói építőipari, fa és bútoripari valamint gazdálkodás és menedzsment  képzésben részvevő tanulókból tevődött össze, ennek megfelelően a szakmai gyakorlatot az adott területen végezték.

    Szakmai kirándulás keretében látogatást tettek egy fetasajt-gyártó üzemben, megtekintettek egy olívasajtoló-üzemet, megismerkedhettek például a helyi meleg-mérsékelt övi termények, főleg egyes gyümölcsök, például a kivi termesztési és raktározási feladataival.

    Kulturális programok keretében a tanulók ellátogattak az Olympos múzeumba, a Meteorákhoz, Zeusz kádjához, Nei Pori üdülőhelyre, láthatták Thesszaloniki városát, kikötőjét, a város nevezetességeit. A szakmai gyakorlat lezárásaként görög esten vehettek részt a diákok és kísérőik, ahol elbűvölte őket a táncosok, zenészek magával ragadó hangulatú életérzése.

    A szakmai beszámolók tanúsága szerint tanulóink tartalmas, élményekkel teli, szakmailag hasznos utazáson vehettek részt, egyben felejthetetlen kulturális élményeket is szereztek. 

     

    GALÉRIA

    Erasmus 2021-2022 tanév, Görögország

    erasmus.jpg
    1.jpg
    2.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Fegyverropogástól volt hangos Szolnok

    Fegyverropogástól volt hangos Szolnok

    2024. március 02-én, a Szolnoki Kossuth téren vette kezdetét az 1849. március 5-én történt Szolnoki csata hagyományőrzők általi „újra játszása”.

    2024. márc. 12.
    Intézmény
    A Nagykátai Tüzércsapat kiállítás megnyitóján jártunk

    A Nagykátai Tüzércsapat kiállítás megnyitóján jártunk

    2024. március 01-én 18:00 órakor kezdődött a Nagykátai Hagyományőrző Tüzércsapat kiállításának megnyitója, melynek helyszíneként a Nagykátai Városi Könyvtár kupolaterme szolgált.

    2024. márc. 12.
    Intézmény
    Online is elérhetőek az IKK kiadványai

    Online is elérhetőek az IKK kiadványai

    Segítünk, hogy átlásd a szakképzés lehetőségeit

    2024. márc. 8.
    IKK


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Ceglédi Szakképzési Centrum

        2700 Cegléd, Malom tér 3.

      • Telefon: +36-53-789-934

        E-mail: ugyfelszolgalat@ceglediszc.hu

        OM azonosító: 203068


      2024Ceglédi Szakképzési Centrum