Ugrás a fő tartalomra

2700 Cegléd, Malom tér 3.


+36-53-789-934

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 12.
Intézmény

    A Nagykátai Tüzércsapat kiállítás megnyitóján jártunk

    2024. március 01-én 18:00 órakor kezdődött a Nagykátai Hagyományőrző Tüzércsapat kiállításának megnyitója, melynek helyszíneként a Nagykátai Városi Könyvtár kupolaterme szolgált.

    A Nagykátai Tüzércsapat kiállítás megnyitóján jártunk

    2024. március 01-én 18:00 órakor kezdődött a Nagykátai Hagyományőrző Tüzércsapat kiállításának megnyitója, melynek helyszíneként a Nagykátai Városi Könyvtár kupolaterme szolgált. A kiállítás a Tüzércsapat megalakulásának 25. évfordulójára jött létre, melynek fővédnöke Czerván György országgyűlési képviselő volt.

    Iskolánkat a lövész válogatott azon tagjai képviselték, akik nemrég léptek be a tüzércsapat tagjaiközé. Nevezetesen: Stary Nikolett, Nagy-Juhák Andrea, Sásdi Zita Ibolya, Boldizsár Attila László, valamint a már korábban belépett Horváth Zoltán.

    A zsúfolásig megtelt kupolateremben először korhű hadiöltözékben a Tüzércsapat vonult be, majd az ünnepi köszöntők után Káplár Béla tüzérszázados parancsnok úr részletezte a csapat megalakulását és az eddig eltelt 25 év munkáját. Ezután a csapat munkásságát bemutató kiállítást lehetett megtekinteni, amely az 1848-1849-es szabadságharcról, az első, majd a második világháborúról szólt.

    Lássunk néhány tanulónk véleményét:
    „A jó hangulatú rendezvény nagyon érdekes volt. Elképesztő volt látni azt, hogy az egész csapat milyen fegyelmezett volt. Béla bácsi nagyon érdekes történeteket mesélt arról, hogy a 25 év alatt mennyi minden történt velük. Nem bántam meg hogy elmentem, velük mindig lehet valami újat is tanulni.”

    „2024. 03. 01-én a Nagykátai Városi Könyvtárban voltunk, ahol egy csodálatos bemutatót láttunk a Nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Alapítvány részéről. Egy zenés bemutatót, valamint a csapat életének bemutatását hallottuk. Később az alapítvány keletkezésének okait, és előnyit is meghallgattuk, majd egy megható videót láttunk, amin a 2018-2024 évekbeli események képeit néztük meg. Továbbá megtekintettük az 1848-1849-es szabadságharcról, az első, majd a második világháborúról szóló kiállítást, ami bemutatta Káplár Béla százados úr és csapatának munkásságát, érdemeit. Összességében egy szórakoztató visszatekintést és egy remek csapat munkásságát láttuk.”

    A résztvevők lelkes véleménye is azt mutatja, hogy a nagy múlttal rendelkező Hagyományőrző Tüzércsapat tagjai közé érdemes belépni. A fiatalok ezáltal megismerkednek hazánk hadtörténelmének jelentős eseményeivel, s a hagyományokat tovább viszik.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Fegyverropogástól volt hangos Szolnok

    Fegyverropogástól volt hangos Szolnok

    2024. március 02-én, a Szolnoki Kossuth téren vette kezdetét az 1849. március 5-én történt Szolnoki csata hagyományőrzők általi „újra játszása”.

    2024. márc. 12.
    Intézmény
    Online is elérhetőek az IKK kiadványai

    Online is elérhetőek az IKK kiadványai

    Segítünk, hogy átlásd a szakképzés lehetőségeit

    2024. márc. 8.
    IKK
    Minden magyar érettségi azonos értékű

    Minden magyar érettségi azonos értékű

    A bizonyítványok az uniós elvárásoknak is megfelelnek

    2024. márc. 6.
    IKK


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Ceglédi Szakképzési Centrum

        2700 Cegléd, Malom tér 3.

      • Telefon: +36-53-789-934

        E-mail: ugyfelszolgalat@ceglediszc.hu

        OM azonosító: 203068


      2024Ceglédi Szakképzési Centrum