Ugrás a fő tartalomra

2700 Cegléd, Malom tér 3.


+36-53-789-934

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 12.
Intézmény

    A Nagykátai Tüzércsapat kiállítás megnyitóján jártunk

    2024. március 01-én 18:00 órakor kezdődött a Nagykátai Hagyományőrző Tüzércsapat kiállításának megnyitója, melynek helyszíneként a Nagykátai Városi Könyvtár kupolaterme szolgált.

    A Nagykátai Tüzércsapat kiállítás megnyitóján jártunk

    2024. március 01-én 18:00 órakor kezdődött a Nagykátai Hagyományőrző Tüzércsapat kiállításának megnyitója, melynek helyszíneként a Nagykátai Városi Könyvtár kupolaterme szolgált. A kiállítás a Tüzércsapat megalakulásának 25. évfordulójára jött létre, melynek fővédnöke Czerván György országgyűlési képviselő volt.

    Iskolánkat a lövész válogatott azon tagjai képviselték, akik nemrég léptek be a tüzércsapat tagjaiközé. Nevezetesen: Stary Nikolett, Nagy-Juhák Andrea, Sásdi Zita Ibolya, Boldizsár Attila László, valamint a már korábban belépett Horváth Zoltán.

    A zsúfolásig megtelt kupolateremben először korhű hadiöltözékben a Tüzércsapat vonult be, majd az ünnepi köszöntők után Káplár Béla tüzérszázados parancsnok úr részletezte a csapat megalakulását és az eddig eltelt 25 év munkáját. Ezután a csapat munkásságát bemutató kiállítást lehetett megtekinteni, amely az 1848-1849-es szabadságharcról, az első, majd a második világháborúról szólt.

    Lássunk néhány tanulónk véleményét:
    „A jó hangulatú rendezvény nagyon érdekes volt. Elképesztő volt látni azt, hogy az egész csapat milyen fegyelmezett volt. Béla bácsi nagyon érdekes történeteket mesélt arról, hogy a 25 év alatt mennyi minden történt velük. Nem bántam meg hogy elmentem, velük mindig lehet valami újat is tanulni.”

    „2024. 03. 01-én a Nagykátai Városi Könyvtárban voltunk, ahol egy csodálatos bemutatót láttunk a Nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Alapítvány részéről. Egy zenés bemutatót, valamint a csapat életének bemutatását hallottuk. Később az alapítvány keletkezésének okait, és előnyit is meghallgattuk, majd egy megható videót láttunk, amin a 2018-2024 évekbeli események képeit néztük meg. Továbbá megtekintettük az 1848-1849-es szabadságharcról, az első, majd a második világháborúról szóló kiállítást, ami bemutatta Káplár Béla százados úr és csapatának munkásságát, érdemeit. Összességében egy szórakoztató visszatekintést és egy remek csapat munkásságát láttuk.”

    A résztvevők lelkes véleménye is azt mutatja, hogy a nagy múlttal rendelkező Hagyományőrző Tüzércsapat tagjai közé érdemes belépni. A fiatalok ezáltal megismerkednek hazánk hadtörténelmének jelentős eseményeivel, s a hagyományokat tovább viszik.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Pályázati felhívás iskolai büfé üzemeltetésére

    Pályázati felhívás iskolai büfé üzemeltetésére

    A Ceglédi Szakképzési Centrum nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet a Ceglédi SzC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző iskolában büfé helyiség üzemeltetésének céljára.

    2024. jún. 7.
    Cegledi SZC
    OTP Fáy András Alapítvány szakmai kirándulás

    OTP Fáy András Alapítvány szakmai kirándulás

    Május 29-én a Az Unghváry 9. c osztály szakmai kirándulás keretén belül A gazdasági körforgás c. tréningen vett részt, amelyet az OTP Fáy András Alapítvány szervezett.

    2024. máj. 30.
    Intézmény
    TeSzedd

    TeSzedd

    Lehet, hogy a mások szemete, de a mi életterünk Ennek a gondolatnak a szellemében csatlakozott Nagykátai iskolánk 2024-ben is a „TeSzedd!

    2024. máj. 8.
    Intézmény


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Ceglédi Szakképzési Centrum

        2700 Cegléd, Malom tér 3.

      • Telefon: +36-53-789-934

        E-mail: ugyfelszolgalat@ceglediszc.hu

        OM azonosító: 203068


      2024Ceglédi Szakképzési Centrum