A járványhelyzet fokozódásával egyre inkább a közfigyelem homlokterébe kerülnek az iskolák
Centrumunk intézményeiben is fokozottan figyelünk a COVID fertőzés megfékezésére.

Az iskolába belépve már kötelező kézfertőtlenítés fogadja a diákokat és tanárokat.  Ezúton is kérjük a tisztelt szülőket, hogy hívják fel a tanulók figyelmét, hogy az iskolába maszkkal induljanak el. (Persze ha otthon marad ez a fontos védőfelszerelés, mi biztosítjuk!)A folyosókon közlekedéskor is kötelező a maszk használat és több helyen is elhelyeztünk kézfertőtlenítőket.

A legtöbb légtechnikai berendezést üzemen kívül helyeztük, a feltétlenül szükségeseket rendszeresen tisztítjuk. Ügyelünk a termek, öltözők, közös használatú helyiségek folyamatos takarítására, fertőtlenítésre. A tisztítószerek megválasztásánál körültekintők vagyunk és figyelembe vesszük a vírus okozta kihívásokat.

Ceglédi iskoláink mindegyikébe új közfoglalkoztatottat vettünk fel annak érdekében, hogy a megnövekedett takarítási, tisztítási feladatoknak eleget tudjunk tenni.

A új szabályok miatt természetesen módosult a házirend is, melyre hirdetmények hívják fel az iskoláinkba belépők figyelmét.

Iskolába csak egészséges tanulók és munkavállalók jöhetnek, tünetek észlelése esetén azonnal értesítjük a szülőket és a háziorvost.

Az orvosi visszajelzésekre kiemelt figyelmet fordítunk és szükség szerint azonnal beavatkozunk.

Pozitív tesztel rendelkező tanulóról, oktatóról a Ceglédi Szakképzési Centrum szakképző intézményeiben 2020. szeptember 9-én nincs tudomásunk.