2019. január 7-én hat csapat részvételével lezajlott a Centrum Futsal 2019-es versenysorozatának Ceglédi Szakképzési Centrumon belüli körzeti fordulója. A verseny arany-, és ezüst érmes csapata jutott tovább a regionális (Pest megyei) döntőre.

A torna a Bem József Műszaki tagintézményünk testnevelő tanára Domokos Lajos és segítői főszervezésében a Cegléd városi Gál József sportcsarnokban került lebonyolításra. A résztvevő tanulók számára a betevő falatokat és az innivalót az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari tagintézményünk biztosította. A centrumból Nemes Gábor látta el a szervezői feladatokat.

Nagy örömünkre, immáron harmadik alkalommal, mind az öt nappalis diákokkal foglalkozó tagintézményünk nevezett a tornára, mely országos viszonylatban kiemelkedő aktivitásnak számít. Ceglédről a BEMESEK, a KÖZGÁZ, a KERSULISOK, Nagykátáról az IPARI-SOK(K), míg Monorról a SZTERÉNYI csapatnévvel összesen 67 tanulónk vett részt a körzeti fordulón. Hatodik csapatként egy centrumhoz sem köthető (az Agrárminisztérium fenntartásában álló) nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari nevezett Toldi’65 csapatnévvel. A tíz fős vendég alakulat egyenjogúként vett részt a sorsoláson, viszont a csoporthelyezésétől függetlenül csak az ötödik helyért meccselhetett.

A lebonyolítás a következőképp alakult. A csapatokat két hármas csoportba osztottuk (A , B), ahonnan az első két helyezett jutott az elődöntőbe.

A csoport B csoport
1. Közgáz 3 pont 4:0 1. Bemesek 3 pont 2:0
2. Ipari-sok(k) 0 pont 0:4 2. Kersulisok 0 pont 0:2
3. Szterényi kizárva 3. Toldi’65 vendég

 

Elődöntők
A1-B2 Közgáz 6:0 Kersulisok
A2-B1 Ipari-sok(k) 0:13 Bemesek
Az 5. helyért
A3-B3 Szterényi 0:3 Toldi’65
A 3. helyért
Ipari-sok(k) 0:7 Kersulisok
A döntő
Közgáz 3:2
büntetőkkel
Bemesek

 

1. Közgáz (továbbjutó)
2. Bemesek (továbbjutó)
3. Kersulisok
4. Ipari-sok(k)
5. Toldi’65 (vendég)
Szterényi (kizárva)

 

Az idei év sem múlt el kizárás nélkül. Sajnálatos módon a csapatvezető elmondása alapján, tudta nélkül, a SZTERÉNYI csapatában két, a kiírás szerint nem nevezhető játékos is szerepelt aktív részt vállalva a kialakult eredményekben. Így a csoportját maximális ponttal záró csapat, záró mérkőzésként a vendég Toldival játszhatott volna. A mérkőzést a csapatvezető és diákjai megtagadták.

Az eredményhirdetésen minden csapat egy futsal labda mellett oklevélben, az első három helyezett érmekben és serlegekben részesült. Ezen felül oklevelet kapott a torna gólkirálya (Szabó Dániel – Bemesek), a legjobb játékosa (Kis Ádám – Közgáz), a legjobb kapusa (Tar Mihály – Bemesek), egy kiemelt fair-play játékos (Makai Norbert – Bemesek) és egy kiemelt fair-play csapat (Ipari-sok(k)).

A torna győztese a KÖZGÁZ és az ezüstérmes BEMESEK képviselhetik centrumunkat a következő, regionális fordulóban, melynek tétje már az országos döntőbe jutás.

Gratulálunk a csapatoknak!

A torna egy Bemes diákunk, a szervezésben segítő, a 11.R rendészeti osztályba járó Kovács Roland szemszögéből.

https://www.facebook.com/ceglediszc/