A Szakképzési Centrumok középiskolái számára 2017/2018. tanévben kiírt országos futsal bajnokság egyik regionális döntőjét városunkban tartották s a lebonyolítással a Ceglédi Szakképzési Centrum a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját bízta meg.

A nemes versenyt a Gál József Sportcsarnokban rendezték meg március 1-én. A torna megnyitóján és záróünnepségén beszédet mondott a CSZC főigazgató-helyettese, Szabadi Zoltán, s ő adta át a díjakat is.
A sportrendezvényről a Bem iskola testnevelő tanára, a főszervező Domokos Lajos tájékoztatott, aki elmondta, hogy itt a 4. régió hat csapata mérte össze a tudását, amelyek közül egy Bács-Kiskun megyéből, míg a többiek Pest megyéből érkeztek.

A futsal szabályai némileg eltérnek a teremfociétól. Ebben a sportágban kapusból és négy mezőnyjátékosból állnak a csapatok. A meccseket a hagyományosnál kisebb méretű labdával játsszák, amely a súlya miatt kevésbé pattog. A szakképző iskolák tanulói számára kiírt kupán a játékidő kétszer tizenöt perc volt.

A verseny során a csapatok két, sorsolással kialakított csoportban mérték össze a tudásukat. A döntőt a csoportelsők vívták. Az első helyért a Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma, valamint a Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma diákjai mérkőztek egymással. Az aranyérmet és a vele járó serleget a váciak nyerték el, s ezzel bejutottak a nyírbátori országos döntőbe. A Mátészalkai Centrum által második alkalommal kezdeményezett országos bajnokság immár hagyománnyá vált és annak anyagi támogatásához az NSZFH is hozzájárul.

(Forrás: a KÖD jelenti, https://www.facebook.com/akodjelenti/)

A torna diákszemmel, Papp Bernadett 11.R osztályos tanuló cikke.

Köszönet a professzionális szervezésért Domokos Lajos főszervező, illetve a Bem iskola pedagógusai, diákjai, továbbá Nemes Gábor tanügyi referens számára. – Szabadi Zoltán, szakmai főigazgató-helyettes.