VEKOP-7.3.6-17-2018-00008

A projekt címe: Lépj egy fokkal feljebb! – továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában
A projekt célja: A középfokú végzettséget megszerző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számának és arányának növelése
A kedvezményezett neve: Ceglédi Szakképzési Centrum
A támogatási összeg: 30.000.000 Ft
A projekt azonosítószáma: VEKOP-7.3.6-17-2018-00008
A támogatás mértéke: 100%

 

Megvalósítás helyszíne:

Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

  • 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 18.

A projekt szakmai tartalma:
A Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2019. április 1-től induló projektjének keretei között 30 millió forint európai uniós támogatás segítségével nyílik lehetőség a hátrányos helyzetű tanulók segítésére a középiskola sikeres elvégzésében és a felsőoktatásba történő továbbtanulásban.

A vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló projekt segítségével a Ceglédi Szakképzési Centrum a befogadóbb intézményi légkör kialakítása mellett elsősorban az esélyteremtő tanulásszervezés alkalmazásának támogatására, a hátrányos helyzetű diákok tanulási útjának és személyiségfejlődésének nyomonkövetésére, valamint a szülőkkel való partneri együttműködés kialakítására törekszik.

 

A VEKOP-7.3.6-17-2018-00008 azonosítószámú projekt további fontos célja az alapkészségek fejlesztése, az egyéni szükségleteknek megfelelő képességfejlesztés, a lemorzsolódás megakadályozása, a felzárkóztatás, a középiskola sikeres befejezésének támogatása, valamint a továbbtanulás segítése.

 

A projekt közvetlen célcsoportját a 15 éves – vagy ennél idősebb – hátrányos helyzetű és / vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók alkotják.

 

A projekttel kapcsolatos további információk:
Péli Zsófia, projekt ügyintéző
e-mail: ceglediszc@ceglediszc.hu
Tel.: +36-53/789-934