VEKOP-7.3.6-17-2018-00011

A projekt címe: Lépj egy fokkal feljebb! – továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

A projekt célja: A középfokú végzettséget megszerző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számának és arányának növelése
A kedvezményezett neve: Ceglédi Szakképzési Centrum
A támogatási összeg: 30.000.000 Ft
A projekt azonosítószáma: VEKOP-7.3.6-17-2018-00011
A támogatás mértéke: 100%

 

Megvalósítási helyszínek:
Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

  • 2700 Cegléd, Jászberényi út 2.

 

A projekt szakmai tartalma:

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2019. április 1-től induló projektjének keretei között 30 millió forint európai uniós támogatás segítségével nyílik lehetőség a hátrányos helyzetű tanulók további segítésére a középiskola sikeres elvégzésében és a felsőoktatásba történő továbbtanulásban.

A vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló projekt során a Ceglédi Szakképzési Centrum a befogadóbb intézményi légkör kialakítása mellett elsősorban az esélyteremtő tanulásszervezés alkalmazásának támogatására, a hátrányos helyzetű diákok tanulási útjának és személyiségfejlődésének nyomonkövetésére, valamint a szülőkkel való partneri együttműködés kialakítására törekszik.

 

A VEKOP-7.3.6-17-2018-00011 azonosítószámú projekt további fontos célja az alapkészségek fejlesztése, az egyéni szükségleteknek megfelelő képességfejlesztés, a lemorzsolódás megakadályozása, a felzárkóztatás, a középiskola sikeres befejezésének támogatása, valamint a továbbtanulás segítése.

 

A projekt közvetlen célcsoportját a 15 éves (vagy ennél idősebb) hátrányos helyzetű és / vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók alkotják.

 

A projekttel kapcsolatos további információk:
Péli Zsófia, projekt ügyintéző
e-mail: ceglediszc@ceglediszc.hu
Tel.: +36-53/789-934