A CEGLÉDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM AKTUALITÁSAIRÓL

A Ceglédi Szakképzési Centrum főigazgatója, Buncsák Gábor ismertette aktualitásainkat a Ceglédi Városi Televízióban. "Kukkantsunk bele a Ceglédi Szakképzési Centrum életébe":
- felnőttoktatás sláger szakképesítései: Tehergépkocsi-vezető, Autóbuszvezető
- nappali tagozatos oktatás, szakképzés növekvő fontossága
- nagyszabású pályázatok: "napelemek", "lemorzsolódás elleni küzdelmet támogató", "idegennyelvi képzéseket tartalmazó pályázat"
- EuroSkills: A Ceglédi Szakképzési Centrum is képviselteti magát, szakács szakképesítés kategóriában
- III. Szakmák Éjszakája 2018. április 13. pénteken
(Forrás: Ceglédi Városi TV)

 

TANULJ EGY ÚJ SZAKMÁT, AKÁR INGYEN!

A Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményei nagy hangsúlyt fektetnek a felnőttek beiskolázására. Felnőttoktatás keretén belül, esti szervezésben induló csoportjainkba akár INGYENESEN, kortól függetlenül is jelenkezhet. A következő besikolázási időszak: 2018. január. Jelentkezési határidő: 2018. január 26. péntek. JELENTKEZNI a képzést meghirdető iskolában lehet személyesen, illetve a megadott elérhetőségeken vagy az itt letölthető jelentkezési lap kitöltésével, melyet a választott képzést meghirdető iskola e-mail címére szükséges eljuttatni elektronikus formában. Kedvezmények: diákigazolvány, tanulószerződés kötése. (Forrás: Ceglédi Városi TV)

További információ a meghirdetett képzésekről...

CENTRUM Futsal KÖRZETI FORDULÓ 2018

2018. január 8-án, hétfőn Nagykátán a Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményeinek életében egy igen jelentős rendezvény került megszervezésre, mely a Centrum-futsal nevet viseli.  Fontosnak érzi a Ceglédi Szakképzési Centrum minden tagintézménye, hogy képviseltesse magát egy-egy csapattal, hiszen ritka rendezvények egyike, ahol a tagintézmények tanulói és tanárai találkozhatnak egymással. Három város (Cegléd, Monor és Nagykáta) öt iskolája vívta a harcot egymással, rúgta a bőrt, taktikázott...

A rendező nagykátai iskolánk által írt teljes cikk a végeredménnyel itt olvasható. A képre kattintva képgaléria nyílik.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A NEUMANN JÁNOS EGYETEMMEL

Centrumunk, a Ceglédi Tankerületi Központ és a Neumann János Egyetem együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja a térség fiataljainak megtartása, munkaerő-szükséglet biztosítása. (Forrás: Ceglédi TV)

2018/2019. TANÉV FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

Elkészült Centrumunk hat tagintézményének felvételi tájékoztatója a 2018/2019. tanév kapcsán. Iskoláink összesen 12 szakgimnáziumi ágazatot, 29 szakközépiskolai szakképesítést (melyből 11 érettségi birtokában megkezdhető) illetve 8 Hídprogram keretében megszerezhető részszakképesítést kínál. Új szakképesítésként hirdetjük meg monoron a Kőfaragó, műköves és épületszobrász képzésünket, illetve a nappalis diákok előtt is megnyitja kapuit az eddig kizárólag felnőttoktatással foglalkozó gyömrői feladatellátási helyen működő Ceglédi SZC Mihály Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az ide jelentkezők szakgimnáziumi keretek között informatika illetve közgazdaságtan ágazaton kezdhetik meg tanulmányaikat.

A szakmaszerkezeti döntés értelmében, a Pest megyei hiányszakképesítések közül az alábbiakat kínáljuk:

 • Épület- és szerkezetlakatos
 • Gépi forgácsoló
 • Hegesztő
 • Szerszámkészítő

Fontos tudni, hogy ezen szakképesítések tanulói a Szabóky Adolf ösztöndíjban részesülnek.

A 2018/2019. tanévről szóló felvételi tájékoztatónk itt tölthető le: felveteli_tajekoztato_2018/2019

Szakma FesztivÁl ceglÉden!

2017. szeptember 25-én nagyszabású pályaválasztási kiállítás kezdődött meg a Cegléd és Térsége Ipartestület épületében. A rendezvény főszervezője mellett a Ceglédi Szakképzési Centrum, illetve két tagintézménye, a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is aktívan részt vesz az országban egyedülálló programsorozat lebonyolításában.

A rendezvény időtartarma alatt (szeptember 25. - 29.) a környező általános iskolások tekinthetik meg a kiállításokat, vehetnek részt a szakmákat bemutató programokon, foghatják kezükbe saját "kétkezi" munkájukat.

A rendezvény ingyenes minden kedves látogató számára!

Iskoláink képgalériája itt tekinthető meg.

SZEREZZ EGY SZAKMÁT, AKÁR INGYEN!

A Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményei nagy hangsúlyt fektetnek a felnőttek beiskolázására. Felnőttoktatás keretén belül, esti szervezésben induló csoportjainkba akár INGYENESEN, kortól függetlenül is jelenkezhet. A következő besikolázási időszak: 2017. szeptember. Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 25. péntek. JELENTKEZNI a képzést meghirdető iskolában lehet személyesen, illetve a megadott elérhetőségeken vagy az itt letölthető jelentkezési lap kitöltésével, melyet a választott képzést meghirdető iskola e-mail címére szükséges eljuttatni elektronikus formában. Kedvezmények: diákigazolvány, tanulószerződés kötése.

További információ a meghirdetett képzésekről...

136 milliÓ FORINT ÉRTÉKŰ NYERTES PÁLYÁZAT FOTOVOLTAIKUS RENDSZEREK KIÉPÍTÉSÉRE

Több mint 136 millió forint támogatást nyert a Ceglédi Szakképzési Centrum fotovoltaikus rendszerek felépítésére – hangzott el a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón. A pályázati pénzből napelemes kiserőműveket hoznak létre a Bem József, a Közgazdasági, a Kereskedelmi és a monori szakgimnázium épületén. (Forrás: Ceglédi TV)

AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumunk elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, mely cím használatára legalább három évig jogosult.

Felajánlott jó gyakorlatok:

 • Együttműködés és verseny tanulócsoportok között
 • Olvasóvá nevelés a rendszeres író-olvasó találkozó módszerével
 • Tehetséggondozás matematikából és informatikából
 • A vállalkozói kompetenciák fejlesztése

Más intézmények számára adaptálható szakmai programok:

 • Kooperatív módszerek és IKT-eszközök használata az emelt szintű történelem érettségire való felkészítés során
 • Funkcionális edzésforma
 • Geogebra használata matematika órán
 • Közgazdaság ágazat szakmai tárgyak bemutató órái
 • Informatika ágazat szakmai tárgyak bemutató órái

Bázisintézményi koordinátor: Imréné Lukácsi Ildikó

elérhetőségei: 70-1976392, ildiready@gmail.com

A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium weboldala...

ORSZÁGOS SZAKMAI TRÉNINGET TARTOTTUNK

A Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája országos tréninget tartott 2017. április 12-én a vendéglátóipar ÁSZÉV vizsgáztatók módszertani támogatása céljából.