MEGNYITOTTUK CENTRUMUNK DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI ALKOTÓMŰHELYÉT

A VEKOP-8.6.3-16-2017-00009 azonosítószámú "A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése" című projekt megvalósítása során kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhely létrehozásával a Ceglédi Szakképzési Centrum alapvető célja az iskolai lemorzsolódás és a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése, a lehető leghatékonyabb pályaorientációs és pályakorrekciós lehetőségek biztosítása, valamint a tehetséggondozás hatékonyságának növelése.

A DKA egy olyan speciális oktatási és közösségi tér, amelyben nem csupán a pályaválasztás előtt álló érdeklődők, de az iskolák tanulói is – a tanult szakmájuktól függetlenül – szabadon kipróbálhatják magukat a különböző technológiai lehetőségek igénybe vételével. A DKA a fent leírtakon túl azonban közösségi szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, amely a lemorzsolódás visszaszorításának szempontjából szintén kiemelt fontosságú.

 

(Forrás: Ceglédi Városi Televízió)

https://www.facebook.com/ceglediszc/

KÖZGÁZ SIKER A LÁSZLÓ GYULA ORSZÁGOS TÖRTÉNELMI VERSENYEN

Méltó környezetben, a bikali Kastélyszállóban került megrendezésre a "László Gyula Országos Történelem Verseny" döntőjére. A rendezvény házigazdája és szervezője a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium volt.

Ez alkalommal, első ízben két - gimnázium és szakgimnázium - kategóriában versengtek a résztvevő diákok. A verseny témaköre ezúttal is a magyar történelem kiemelkedő korszakához kötődött. (Forrás: pseg.hu)

A Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma 12. A osztályos tanulója, Tóth
Andrea 3. helyezést ért el a szakgimnázium kategóriában.

A Centrum nevében gratulálunk a tanuló, illetve felkészítő tanára, Kovács Zoltán számára!

 

https://www.facebook.com/ceglediszc/

BEMES SIKEREK AZ ORSZÁGOS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS VERSENYEN

A Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája két tanulója országos első és második helyet szerezte meg a szolnoki fodrász és kozmetikus versenyen. Fedák Antónia és Mede Réka tanulóink összesen hét előkelő díjat nyertek.

Fedák Antónia fodrász tanuló négy díjat nyert, köztük a "Hollywoodi hangulat" fantázia frizuráért 1. helyezést + a különdíjat, férfi divat trend hajvágásból 2. helyezést ért el. Ezen felül övé lehetett az ezüst medál olló, a legeredményesebb vendég versenyző díjazásaként.

Mede Réka kozmetikus tanuló 2. helyezést ért el a "Hollywoodi hangulat" kisfantázia smink, 3. helyezést a nappali smink és 6. helyezést a Színházi alkalmi smink elkészítéséért.

A Centrum nevében gratulálunk a tanulók, illetve felkészítő tanáraik számára (Breznyik Tímea és Bencés Márta)!

 

https://www.facebook.com/ceglediszc/
https://twitter.com/cegledi_szc

MEGKEZDTE TEVÉKENYSÉGÉT CENTRUMUNK KANCELLÁRJA

Ahogy az ország többi centrumában, 2019. március elsejével munkába állt a Ceglédi Szakképzési Centrum kancellárja, melyhez kapcsolódó változásokról a helyi média is beszámolt.

A szakképzés teljes megújításának részeként március elsején munkába álltak a szakképzési centrumok kancellárjai. A 41 szakképzési centrum pénzügyi koordinátori feladataira pályázati úton választották ki a szakembereket. A Ceglédi Szakképzési Centrum esetében dr. Ferenczi Norbert látja majd el a kancellári feladatot.

A kancellári rendszer bevezetése a szakképzésben is a felelős, átlátható és professzionális gazdálkodást szolgálja. Célja, hogy a magyar fiatalok a munkaerőpiacon keresett szaktudással és képesítéssel kerüljenek ki a szakképzésből, valamint új jogi eszközök kihasználásával még több képzett munkaerőhöz jussanak a vállalkozások. (Forrás: Ceglédi Panoráma)

 

(Forrás: Ceglédi Városi Televízió)

TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐI PÁLYÁZATOK 2019.

Kiírásra került a gyömrői székhellyel, kistarcsai telephellyel rendelkező Ceglédi SZC Mihály Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, illetve a monori székhelyű Ceglédi SZC Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tagintézmény-vezetői pályázata. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. március 29.

Ceglédi SZC Mihály Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Ceglédi SZC Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

ISKOLÁINK AZ IDEI ÉVBEN IS MEGNYITJÁK KAPUIKAT A SZAKMÁK ÉJSZAKÁJÁN!

Az "éjszaka" tipusú rendezvények száma évről évre gyarapszik, múzeumok, kutatók, sípályák éjszakája!
Miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája?

Sokban! Mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet, a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk! Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a ceglédi, nagykátai, monori szakképző iskoláinkat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait! Megnézheted, melyik foglalkozás mit takar. Végigjátszhatsz számos pályát néhány óra alatt!

Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

"Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a ceglédi, nagykátai, monori szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát"
"Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!"

Szakmák Éjszakája 2019. április 12. péntek 18:00-22:00.
Részletes programjaink: www.ceglediszc.hu/szakmakejszakaja.html

https://www.facebook.com/ceglediszc/
https://twitter.com/cegledi_szc

GASZTRONÓMIAI VERSENYEN REMEKELT A KER.

A Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói számos díjat nyertek a 2019. február 1-én rendezett, Dobos C. József mesterszakács nevével fémjelzett Gasztronómiai Versenyen. Gratulálunk!

Iskolánk összesítésben a kilenc csapatból a negyedik helyen végzett.

 • Szakács aranyérem: Forgó Márk, Benke-Szabó Bence, felkészítő: Nagy Andrea szakoktató,
 • A legjobb főétel különdíj - szakács: Forgó Márk, Benke-Szabó Bence, felkészítő: Nagy Andrea szakoktató,
 • Cukrász különdíj: Bekő Dávid, felkészítő: Magyarné Varga Judit szakoktató,
 • Pincér: legszebb díszasztal különdíj: Rácz Tivadar, Zilizi Máté, felkészítő: Huszár Péter szakoktató, kivitelező: Kálló Marianna gyak. okt. vez., Monori István.

 

https://www.facebook.com/ceglediszc/

DUÁLIS SZAKKÉPZÉS TÖBB NÉZŐPONTBÓL

A gyakorlati képzésben részt vevő külső képzőhelyek és szervezetek számára immár harmadik alkalommal rendeztük meg információs napunkat hagyományainkhoz híven a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Az idei évben új megközelítésben kezdtük el a szervezést, melynek célja, hogy a résztvevők több nézőpontból ismerjék meg a gyakorlati képzés aktuális helyzetét, feladatait, problémáit. A tematikus előadások helyett, a képzésben résztvevők számára biztosítottunk lehetőséget arra, hogy ismertessék saját nézőpontjukból a duális szakképzés jelenlegi helyzetét.

A rendezvényen a házigazda Ceglédi SzC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tagintézmény-vezetője, Fernengel Katalin, szakmai helyettese Illés Zoltán mellett részt vett a Ceglédi Szakképzési Centrum főigazgatója Buncsák Gábor, jogi referense Dr. Ferenci Norbert is. A vendégek között jelen voltak a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, a Cegléd és Térsége Ipartestület, a CEVASZ Cegléd és Térsége Vállalkozóinak Szervezete, az iskoláinkkal kapcsolatban álló külső képzőhelyek képviselői, oktatói.

Fernengel Katalin (Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, tagintézmény-vezető): "Muszáj együttműködnünk, hiszen rengeteg olyan dolog van, amit tisztáznunk kell. Meg kell vitatnunk azt, hogy mi az egymással szembeni elvárásaink, mik azok a pontok, ahol még szorosabbra kell fognunk az együttműködést, és hol tudnánk javítani a duális képzés rendszerében. Vannak nagyon jó tapasztalataink is, hiszen a tavalyi tanév folyamán két ipari gépész tanulónk, akik a Ferzol Kft-nél teljesítették a gyakorlati oktatási részt, az SZKTV verseny országos döntőjében az első és a második helyezést is elhozták."

Buncsák Gábor (Ceglédi Szakképzési Centrum, főigazgató): "A kétkezi ipari szakmákat végzők esetében sokkal nehezebb megoldani a képzés gyakorlati részét, mint pl. a vendéglátóipari tanulóknál."

 

(Forrás: Ceglédi Városi TV)

https://www.facebook.com/ceglediszc/

CENTRUM FUTSAL KÖRZETI FORDULÓ 2019

2019. január 7-én hat csapat részvételével lezajlott a Centrum Futsal 2019-es versenysorozatának Ceglédi Szakképzési Centrumon belüli körzeti fordulója. A verseny arany-, és ezüst érmes csapata jutott tovább a regionális (Pest megyei) döntőre.

A torna a Bem József Műszaki tagintézményünk testnevelő tanára Domokos Lajos és segítői főszervezésében a Cegléd városi Gál József sportcsarnokban került lebonyolításra. A résztvevő tanulók számára a betevő falatokat és az innivalót az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari tagintézményünk biztosította. A centrumból Nemes Gábor látta el a szervezői feladatokat.

Nagy örömünkre, immáron harmadik alkalommal, mind az öt nappalis diákokkal foglalkozó tagintézményünk nevezett a tornára, mely országos viszonylatban kiemelkedő aktivitásnak számít. Ceglédről a BEMESEK, a KÖZGÁZ, a KERSULISOK, Nagykátáról az IPARI-SOK(K), míg Monorról a SZTERÉNYI csapatnévvel összesen 67 tanulónk vett részt a körzeti fordulón. Hatodik csapatként egy centrumhoz sem köthető (az Agrárminisztérium fenntartásában álló) nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari nevezett Toldi'65 csapatnévvel. A tíz fős vendég alakulat egyenjogúként vett részt a sorsoláson, viszont a csoporthelyezésétől függetlenül csak az ötödik helyért meccselhetett.

A lebonyolítás a következőképp alakult. A csapatokat két hármas csoportba osztottuk (A , B), ahonnan az első két helyezett jutott az elődöntőbe.

A csoport B csoport
1. Közgáz 3 pont 4:0 1. Bemesek 3 pont 2:0
2. Ipari-sok(k) 0 pont 0:4 2. Kersulisok 0 pont 0:2
3. Szterényi kizárva 3. Toldi'65 vendég

 

Elődöntők
A1-B2 Közgáz 6:0 Kersulisok
A2-B1 Ipari-sok(k) 0:13 Bemesek
Az 5. helyért
A3-B3 Szterényi 0:3 Toldi'65
A 3. helyért
  Ipari-sok(k) 0:7 Kersulisok
A döntő
  Közgáz 3:2
büntetőkkel
Bemesek

 

1. Közgáz (továbbjutó)
2. Bemesek (továbbjutó)
3. Kersulisok
4. Ipari-sok(k)
5. Toldi'65 (vendég)
- Szterényi (kizárva)

 

Az idei év sem múlt el kizárás nélkül. Sajnálatos módon a csapatvezető elmondása alapján, tudta nélkül, a SZTERÉNYI csapatában két, a kiírás szerint nem nevezhető játékos is szerepelt aktív részt vállalva a kialakult eredményekben. Így a csoportját maximális ponttal záró csapat, záró mérkőzésként a vendég Toldival játszhatott volna. A mérkőzést a csapatvezető és diákjai megtagadták.

Az eredményhirdetésen minden csapat egy futsal labda mellett oklevélben, az első három helyezett érmekben és serlegekben részesült. Ezen felül oklevelet kapott a torna gólkirálya (Szabó Dániel - Bemesek), a legjobb játékosa (Kis Ádám - Közgáz), a legjobb kapusa (Tar Mihály - Bemesek), egy kiemelt fair-play játékos (Makai Norbert - Bemesek) és egy kiemelt fair-play csapat (Ipari-sok(k)).

A torna győztese a KÖZGÁZ és az ezüstérmes BEMESEK képviselhetik centrumunkat a következő, regionális fordulóban, melynek tétje már az országos döntőbe jutás.

Gratulálunk a csapatoknak!

 

A torna egy Bemes diákunk, a szervezésben segítő, a 11.R rendészeti osztályba járó Kovács Roland szemszögéből.

https://www.facebook.com/ceglediszc/

ÉREMESŐ A VII. ILLÉSSY GASZTRO KUPÁN

December 8-án Kisújszálláson került megrendezésre a VII. Illéssy Gaszto Kupa Országos ételművészeti verseny, ahol az Unghvárys diákjaink remek eredménnyel zártak, egyénileg illetve csapatban, szakács, cukrász, pincér, eladó kategóriában összesen öt éremmel gazdagodtak.

Az eredmények kategóriánkénti bontásban:

Szakács kategória:
1. hely: aranyérem: Forgó Márk (egyéni) 10. évfolyam
2. hely: ezüstérem: Benke-Szabó Bence (egyéni) 10. évfolyam
Felkészítő: Nagy Andrea szakoktató

Cukrász kategória:
3. hely: bronzérem: Vonnák Vanessza - Bukovinszki Alexandra (csapat) 11. évfolyam
Felkészítő: Magyarné Varga Judit, kísérő: Nagy Brigitta szakoktató

Pincér kategória:
2. hely: ezüstérem: Rácz Tivadar - Zagyi Krisztina (csapat) 11. évfolyam
Felkészítő: Huszár Péter szakoktató

Eladó kategória:
1. hely: aranyérem: T. Kiss Dominika - Monori Kitti (csapat) 11. évfolyam
4. hely: diploma: Kocsis Tímea - Gregus Barbara (csapat) 10. évfolyam
Felkészítő: Sárkány Anna szakoktató

 

Gratulálunk a versenyen részt vevő diákok és felkészítő tanáraik számára!

 

https://www.facebook.com/ceglediszc/

A CEGLÉDI "BEM" GYŐZELME BÉCSBEN

Az Európai Bizottság több szakképzéssel kapcsolatos pályázatot tett közzé, úgy mint például az Erasmus+ projekt; a cégeknél végzett szakmai oktatás; az oktatók és trénerek kategóriákban. Ezek közül az egyik a Cedefop, az Európai Szakképzésfejlesztés Központja által meghirdetett #CedefopPhotoAward 2018. című fotópályázata. A pályázati kiírás szerint egy szakképzéssel kapcsolatos történetet kellett megeleveníteni 3-5 fotóval.


A felhívásra 18 európai ország mintegy 100 csapata nevezett, 78 különböző oktatási intézményéből.
A Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 3 fős csapata 5 fényképből álló fotósorozata egy női szabó munkáját mutatja be a tervezéstől, az anyagkiválasztáson, majd a varráson át egészen az elkészült ruhadarab bemutatásáig. A csapat célja az volt, hogy a képeikkel felkeltsék a fiatalok figyelmét és népszerűsítsék a női szabó szakmát.


A csapat tagjai: Muresán András az iskola oktatástechnikusa, aki a fényképeket készítette, Ungvári Anita Kitti, aki az iskola végzős női szabó tanulója és Szabóné Oláh Veronika ruhaipari szaktanár.


A lelkes és kreatív csapatban mindenki a lehető legjobb tudása szerint munkálkodott több mint egy hónapon keresztül annak érdekében, hogy a megfelelő fényviszonyokat kihasználva készülhessenek el a pályázati fotók. A beérkező pályaműveket egy öt főből álló szakmai zsűri értékelte és választotta ki közülük az első három helyezettet. A harmadik helyezést egy litván csapat nyerte el, akik részt vehettek a 2018. november 1-jén Thessalonikiben megrendezett Nemzetközi Film Fesztiválon.


A két legjobbként egy olaszországi és a ceglédi „Bem” „C-Force” nevű csapatát nevezték meg. A csapatok fotóit internetes szavazásra bocsájtották az első és a második helyezés eldöntéséért.


Az ünnepélyes eredményhirdetésre az Európai Szakképzési Hét keretében Bécsben került sor. Az eredményhirdetés előestéjén, 2018. november 8-án díszvacsorán vettek részt a Museums Quartier-ben a különböző kategóriák jelöltjei, majd másnap az ausztriai Kereskedelmi Kamara dísztermében kihirdették a győzteseket.


Ekkor derült fény rá, hogy a nagyérdemű publikum döntése eredményeként az első helyezés a ceglédi csapatot illeti.


Köszönjük szépen mindenkinek, aki támogatott a sikerünk elérése érdekében!

Gratulálunk minden résztvevőnek! Hasonlóan szép eredményeket kívánunk nekik a továbbiakban!

 

Magyar sikerek a Cedefop fotópályázatán! (Forrás: nive.hu)

https://www.facebook.com/ceglediszc/

 

 

Nyitott Iskolai Napok 2018

"Ugorj be, kérdezz, nézz körül!" - A Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményei szeretettel várják a kedves Érdeklődőket nyitott iskolai napjaikon!

https://www.facebook.com/ceglediszc/

SZAKMA FESZTIVÁL CEGLÉDEN!

Immáron második alkalommal, 2018. október 1-én nagyszabású pályaválasztási kiállítás kezdődik a Cegléd és Térsége Ipartestület épületében. A rendezvény főszervezője mellett a Ceglédi Szakképzési Centrum, illetve két tagintézménye, a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is aktívan részt vesz az országban egyedülálló programsorozat lebonyolításában.

A rendezvény időtartarma alatt (október 1. - 5.) a környező általános iskolások tekinthetik meg a kiállításokat, vehetnek részt a szakmákat bemutató programokon, foghatják kezükbe saját "kétkezi" munkájukat.

A rendezvény ingyenes minden kedves látogató számára!

 

(Forrás: Ceglédi Városi TV)


(Forrás: Cegléd és Térsége Ipartestülete)

https://www.facebook.com/ceglediszc/

https://www.facebook.com/ceglediipartestulet/

EUROSKILLS BUDAPEST 2018. HAJRÁ, MAGYAROK!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnyerte a fiatal szakemberek Európa-bajnokságának, a EuroSkills versenynek a magyarországi rendezési jogát. A Magyar Kormány által teljes körűen támogatott EuroSkills Budapest 2018 rendezvény 2018. szeptember 26-28. között valósul meg Áder János Köztársasági Elnök úr fővédnöksége alatt Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén.

A rendezvényen, mely először kerül megrendezésre a térségben, különböző szakmákban küzdenek meg a 25 év alatti tehetséges fiatalok, hogy eldöntsék, ki a szakmájuk legjobbja a kontinensen. A versenyre 28 országból a legjobb 500 versenyző és felkészítőik érkeznek.

A EuroSkills Budapest 2018 nagyszerű lehetőséget biztosít a szakképzésben részt vevő tanulók, tanáraik és szakoktatóik számára, hogy megismerjenek 37 szakmát az izgalmas versenyek keretei között. A látogatók a helyszínen interaktív, látványos formában próbálhatják ki a különböző szakmákat, beszélhetnek korábbi versenyzőkkel és szakértőkkel. A saját élmény, a megtapasztalás inspirációt nyújthat a szakmai életpálya választásához. A EuroSkills karrierlehetőségek széles választékát mutatja be, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A rendezvényen részt vesznek a hazai gazdasági élet és a szakképzés képviselői is, akik a pályaválasztásban és a munkalehetőségek világában nyújtanak eligazítást a fiatalok számára.

A EuroSkills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága – melyet két évente rendeznek meg a WorldSkills Europe szervezet tagállamainak egyikében – , látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek.

A rendezvényen a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért. A versenykiírás szerint minden ország egy versenyzőt vagy versenyzői csapatot nevezhet szakmánként, valamint egy versenyző csak egy EuroSkills versenyen indulhat.

A háromnapos verseny mellett kiállításokra, konferenciaprogramokra, az európai szakképzés helyzetéről előadásokra, panelbeszélgetésekre és egyéb szakmai rendezvényekre is sor kerül. A kísérő rendezvények egyedülálló lehetőséget biztosítanak az európai ipar képviselőinek, állami szervezeteknek, szakképzésben érintett feleknek a nemzetközi tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok a helyszínen interaktív, látványos formában próbálhatnak ki különböző szakmákat, mely által a saját élmény, megtapasztalás inspirációt nyújthat a szakmai életpálya választáshoz. A EuroSkills karrierlehetőségek széles választékát mutatja be, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

A EuroSkills Budapest 2018 rendezvényre a Ceglédi Szakképzési Centrum ceglédi, monori, valamint nagykátai tagintézményeiből közel 300 tanuló és 15 kísérő tanár látogat el szeptember 27-én. A tanulók és kísérőik utaztatása a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Város Iparkamara szervezésében valósul meg.

A háromnapos rendezvény catering szolgáltatásában a Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói és szakoktatói is segítik a szervezőket.

A verseny hivatalos információs oldala, melyen regisztrálni lehet a rendezvényre:

http://www.euroskills2018.com/hu

http://www.ceglediszc.hu/

https://www.facebook.com/ceglediszc/

(Forrás: http://www.euroskills2018.com/hu)

KÉT MEGA PÁLYÁZAT INDUL CENTRUMUNKBAN!

A Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményei két Mega pályázat megvalósításán dolgoznak a 2018/2019. tanévtől. Az "Idegen nyelvi készségek fejlesztése" és "A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése" pályázatok együttes támogatási összege több, mint 582 millió forint.

A "VEKOP-8.5.1-17-2017-00007 Idegen nyelvi készségek fejlesztése" című pályázat ingyenes 120 órás nyelvi (angol, német) képzéseket kínál elsőrorban a 16-25 éves azon korosztály számára, akik idegen nyelvből készségekkel nem vagy alacsony szinten rendelkeznek. A 2020 nyaráig megvalósítandó pályázat összesen 2.000 fő képzésere 312.500.000 Ft támogatási összeggel rendelkezik. A jelentkezők egyéni tudásának figyelembe vételével online kurzusok bevezetésével és mentori szolgáltatás nyújtásával kívánja tovább segíteni a résztvevőket a nyelvtanulás területén. A képzések várhatóan október-november hónapban indulhatnak, melyre várjuk a jelentkezőket az erre létrehozott előjelentkezési felületen.

A "VEKOP-8.6.3-16-2017-00009 A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése" című pályázat az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelmet segítendő tevékenységek összessége:

- a korai iskolaelhagyás mértékének csökkentése,

- diákok alapkészségeinek fejlesztése a szakképzés eredményesebbé tétele, az iskolai teljesítmény növelése, valamint az egész életen át tartó tanulásra való motiválás,

- a tanulók életpálya-építésének segítése, valamint a tervezett karrierjükkel kapcsolatos tanácsadása,

- a projekt közvetlen célcsoportját a szakképző intézmények vezetői, irányítói, pedagógusai, 14-24 év közötti tanulói (beleértve a felnőttoktatásban résztvevő személyeket is), a HÍD programban tanulók és családjaik alkotják.

A támogatási összeg: 269.662.214 Ft.

 

VEKOP-8.5.1-17-2017-00007 Idegen nyelvi készségek fejlesztése

VEKOP-8.6.3-16-2017-00009 A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése

http://www.ceglediszc.hu/

https://www.facebook.com/ceglediszc/


Sajtótájékoztató a két projektről (2018.szeptember 4., forrás: Ceglédi Városi TV)

VÉGET ÉRT A TANÉV

"Véget ért a tanév a szakképzéssel foglalkozó intézményekben is" - Buncsák Gábor főigazgató foglalta össze a 2017/2018. tanév eseményeit, fontosabb eredményeit a Ceglédi Városi Televízió Háttér című műsorában.

Érintett témák:
- soha rosszabbat, jól sikerült a 2017/2018. tanév,
- a fenntartóváltásról,
- van mivel dicsekedni, szép versenyeredmények születtek, országos első és második hely,
- beiratkozás során minimális növekedés látszik,
- infrastruktúrális beruházásokról,
- lemorzsolódás elleni küzdelem,
- munkaerőpiaci igényeknek való megfelelésről.

A VÁROSI PEDAGÓGUSNAPON KERÜLT ÁTADÁSRA "AZ ÉV CEGLÉDI SZAKMAI TANÁRA DÍJ".

A Ceglédi Szakképzési Centrum által 2017-ben alapított díjat hasonlóan a tavalyihoz, az idei tanévben is a Cegléd Város által szervezett Pedagógusnapon adta át Buncsák Gábor főigazgató úr. Idén az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kiválló pedagógusa vehette át a díjat.

Centrumunk mindhárom ceglédi iskolája állított jelöltet a díjra:
Illés Zoltán (Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Dombiné Mirkó Ilona (Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma)
Babicz Katalin (Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A jelöltek közül a centrum vezetősége és az érintett három iskola vezetőinek szavazatai alapján Babicz Katalin, a Kereskedelmi iskola gyakorlati oktatásvezetője került ki nyertesként, aki az elismerő oklevél mellett pénzjutalomban is részesült.

A Ceglédi Szakképzési Centrum minden dolgozója nevében gratulálunk!

Babicz Katalin méltatása (.pdf)

Az Év Ceglédi Szakmai Tanára Díj 2018 oklevél

IPARI GÉPÉSZEINK ARANY ÉS EZÜST ÉRME A SZAKMASZTÁR FESZTIVÁLON

A Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 3/11.A osztályos ipari gépész tanulói kiemelkedően szerepeltek a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV).

Pekár Norbert István II. helyezést, Kecskés Zoltán I. helyezést ért el az országos szakmai versenyen! A díjat a mai napon Budapesten, a Szakma Sztár Fesztivál keretén belül vehették át. Szívből gratulálunk nekik, Libor József gyakorlati oktatójuknak és felkészítő tanáraiknak, illetve köszönjük gyakorlati helyüknek, a Ferzol Lemezmegmunkáló Kft.-nek! Büszkék vagyunk Rátok!

http://www.szakmasztar.hu/

eredmények

HATÁRTALANUL! PÁLYÁZAT KERETÉBEN KÉSZÍTETT SÁMLIKAT ADTUNK ÁT A LÖVÉSZ UTCAI ÓVODÁSOKNAK

A Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és Erdélyi parneriskolája a HATÁRTALANUL! pályázat keretében az itthoni tanműhelyünkben készített és Szentegyházán festett sámlikat adott át a Lövész utcai óvodások számára.

Az ovisok át is vehették az ajándékokat. Persze rögtön ki is próbálták azokat. (Forrás: Ceglédi Városi TV)

LÁTVÁNYOS VOLT a HARMADIK ALKALOMMAL MEGRENDEZETT SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

Az idei tanévben, 2018. április 13-án pénteken 18 órakor nyitották meg kapuikat az ország szakképző intézményei, köztük a mi Centrumunk is a Szakmák Éjszakáján. A résztvevő öt tagintézményünk sokszínű, igazán látványos, interaktív programcsokorral várta az elsődleges célcsoportunkon, az általános iskolák hetedik osztályos tanulóin kívül az egyes szakképesítések által érdeklődő diákokat, szüleiket, hozzátartozóikat.

A harmadik évben megrendezésre kerülő programsorozat az eddigi legtöbb látogatószámot (948 fő) és kipróbálható programot (69 db) hozta számunkra. Az idei rendezvénysorozat megnyitója a monori Szterényi József tagintézményünkben zajlott, ahol Buncsák Gábor főigazgató úr, a közel 10 millió Forint értékben felújított villanszerelő tanműhelyt adta át.


A villanyszerelő tanműhely ünnepélyes átadása

 

Ráhangolódásként a rendezvényre Buncsák Gábor, a Centrum főigazgatója beszélt a Ceglédi Városi Televízióban.

"Holnap Szakmák Éjszakája" és "Újra Szakmák Éjszakája" (Forrás: Ceglédi Városi TV).

 

Szakmák Éjszakája Cegléden (Forrás: Ceglédi Városi TV).

 

A ceglédi rendezvény egy látogató szemszögéből bemutatva (Forrás: a KÖD jelenti, Kőhalmi Dezső).

https://www.facebook.com/pg/akodjelenti/photos/?tab=album&album_id=1758122187581828

 

Az esemény képgalériája: Szakmák Éjszakája 2018 képgaléria

50 ÉVES A KÖZGÁZ, A CEGLÉDI SZC KÖZGAZDASÁGI ÉS INFORMATIKAI SZAKGIMNÁZIUMA

Jeles évfordulót, 50. születésnapot ünnepelt a Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma, közkeletű nevén a Közgáz. Teremavató, faültetés, rendkívüli osztályfőnöki óra, beszélgetések, estebéd... és még sok érdekesség...

"A Közgáz idén ünnepli 50. szülinapját és ennek kapcsán lesz egy programunk, amin "felléphetnek" a vállalkozó kedvűek. Április 4-én délelőtt (tudom, munkanap) két rendkívüli ofi órát (9-től és 10-től) tartunk az osztályoknak pályaorientációs céllal, ahova volt közgázosokat hívunk meg vendégnek, előadónak, beszélgetőtársnak. Arról kéne beszélni és aztán beszélgetni, hogy milyen karriert futottatok be, illetve az adott személy, (vagy személyek, ha egyedül fél eljönni és kiállni egy zsák bolha elé) aki/akik az adott órára bejön/nek. Lehet mesélni a közgázos és az azt követő tanulmányokról, a tanulmányi évek alatti diákéletről, a munkáról, munkahelyről, karrierről, sikerekről, nehézségekről, mindennapi életről, hobbikról, kalandokról, csajokról és pasikról, gyerekekről: szóval az életről. Mindezt azért, hogy lássák a mostani közgázosok, hogy milyen jó útra lehetett innen elindulni, példát adjatok és lendületet a mai közgázosoknak és nem utolsó sorban a visszatérők találkozhassanak régi ismerősökkel, régi titkos zugokkal a suliban. Jöhet boldog-boldogtalan, aki a gazdasági vagy az informatikus szakma terén van, és olyan, aki egészen máshol, aki többször pályát váltott, és aki már saját maga is unja, hogy még mindig az első munkahelyén van, aki még mindig tanul és az anyja nyakán van és olyan is, aki már maga megy a gyereke agyára... Érdekelne a dolog? Jó lenne találkozni!" - írta meghívójában az iskola igazgatója, Imréné Lukácsi Ildikó.

 

Közösségnek maradni a változó világban (Forrás: Ceglédi Panoráma).

http://cegledipanorama.hu/2018-04-13/kozossegnek-maradni-a-valtozo-vilagban/

 

Teremavató és faültetés a közgazdasági iskolában illetve Ünnepi tantestületi ülés - 50. éves a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium (Forrás: Ceglédi Városi TV).

NEUMANN-GALAXIS: A DIGITÁLIS FORRADALOM KIHÍVÁSAI ÉS LEHETŐSÉGEI AZ OKTATÁSBAN

A Ceglédi Szakképzési Centrum 2017. október 25-én együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetemmel és a Ceglédi Tankerületi Központtal, melynek célja a térség fiataljainak megtartása, munkaerő-szükséglet biztosítása. Ennek keretében rendezte meg a három intézmény a Neumann-galaxis szakmai konferenciát, a digitális forradalom oktatásbeli kihívásairól, lehetőségeiről három régió határán, Cegléden, a Kossuth Művelődési Központban.

A Neumann-galaxis, az az a digitális forradalom kitölti a mindennapjainkat. Az internet és a digitális tartalmak nélkül már szinte nem is boldogulnánk – fogalmazott köszöntőbeszédében a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Rengeteg kérdés merül fel a témával kapcsolatban. Elsodorja-e az új galaxis az olvasást, a kézírást a tájékoztatást, a tájékozódást azzal, hogy alapjaiban megváltoztatja a kommunikációs, információszerzési folyamatainkat, szokásainkat. A tudás átalakulóban van, a tudás megszerzése is átalakulóban van, ami nagy hatással lesz, nagy hatással van az életünkre.”

Éppen ezért nagy a felelősségük a most tevékenykedő pedagógusoknak -folytatta. A rendezvényen részt vett Finta Zita a Neumann János Egyetem kancellárja is.

FINTA ZITA, kancellár, Neumann János Egyetem: ,,A digitális világ jelenségei, a számítástechnika elterjedése, a mobil eszközök alkalmazása, az internet alapú gazdaság ma már átalakították az élet szinte valamennyi szegmensét. És ezek a változások behálózzák az emberi társadalom mindennapjait.”

A konferencián Földi László országgyűlési képviselő is köszöntötte a résztvevőket. A világban jelenleg olyan információ dömping zajlik, amin nem biztos, hogy jól el tudunk igazodni – erről már Fodor Gábor a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója beszélt.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: ,,És hogy vannak-e kapaszkodóink, viszonyítása pontjaink a sok információból mi az, ami fontos, ami kevésbé fontos, mi az, ami érték, és ami kevésbé értékes, ezért van ez a konferencia. A Tankerületi Központ elkötelezett abban, hogy a digitális világ megismertesse mind a diákokkal, mind pedig a kollégákkal. A költségvetésünk úgy alakult, hogy informatika eszközökre tudtunk fordítani összesen 200 millió forint értékben.”

A szakmai napon részt vett a Ceglédi Szakképzési Centrum főigazgatója is.

BUNCSÁK GÁBOR, főigazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: ,,Nagyon elkötelezettek vagyunk a konferencia témáját adó informatikai kérdések és a digitális kompetencia fejlesztés mellett. Mindenképpen fontos számunkra, hogy a tavalyi évben a Ceglédi Tankerülettel és a Neumann János Egyetemmel megkötött együttműködési megállapodásunkat tartalommal is megtöltsük.”

A digitális forradalom meghatározza mindannyiunk jövőjét. A gyermekekét és azt a környezetet, amiben élünk – mondta Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár.

PÖLÖSKEI GÁBORNÉ, helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium: ,,Tehát, hogy milyen veszélyek várnak a gyerekekre, vajon ki tudják-e válogatni azokat az információkat, abból a hatalmas tömegből, hogy mi az, ami elvetendő, mi az, ami hasznos. Ezek mind lecsapódnak ez, amit mi most átélünk egy olyan típusú forradalom, egy olyan típusú negyedik ipari forradalom, amelyet még csak ízlelgetünk.”

A gazdaság igényeihez kell igazítani az oktatást és a szakképzést, a további fejlődéshez pedig elengedhetetlen a szakképzett munkaerő megléte - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Cegléden.

Ami most történik az egy olyan változás, amit észre kell venni, hiszen a részesei vagyunk – hangsúlyozta Pölöskei Gáborné. A szakmai rendezvényen átadták a Neumann Galaxis rajz és fotópályázat díjait is.

(Forrás: Ceglédi Városi TV, http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/a-gazdasag-igenyeihez-kell-igazitani-az-oktatast)


MEGINDULT A TERMELÉS A SHINHEUNG SEC EU KFT. MONORI TELEPHELYÉN

A mai napon került sor a dél-koreai Shinheung SEC EU Kft. hivatalos megnyitójára a Ceglédi SZC Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája "szomszédságában" Monoron.

Az előzetes tárgyalások, igényfelmérések alapján iskolánk aktív részt vállal az elektromos autók akkumulátor biztonsági alkatrészeit előállító gyár munkaerejének rövid-, illetve hosszútávú "kitermelésében". Későbbiekben a duális szakképzés keretein belül tölthetik gyakorlati idejüket diákjaink a nagyvállalatnál, illetve az iskolánkban zajló elméleti alapozó oktatás is kibővül a vállalat által kért modulokkal: erős elektronikai alapokkal, az automatizálás alapjaival és CNC programozással.

A dél-koreai Shinheung Sec akkumulátor-alkatrész gyárában létrejött, nyolcmilliárd forintos beruházást kiemelt fejlesztésként 769 millió forinttal támogatta a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kim Ki Rin, a Shinheung Sec EU Kft. tulajdonosa elmondta, hogy monori telephelyük Európában az első, Ázsiában pedig már öt gyárral rendelkeznek: kettő Dél-Koreában, kettő Kínában, egy Malajziában található. Hozzátette, hogy terveik szerint a gyártáshoz szükséges alapanyagok 80 százalékát 2019-ben már Magyarországról szerzik be. (Forrás: hirado.hu)

https://www.hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2018/03/26/megindult-a-termeles-a-monori-alkatreszgyarban

https://www.facebook.com/ceglediszc/

FOTOVOLTAIKUS ÁTADÓ ÜNNEPSÉGRŐL ÉS CENTRUMUNK AKTUALITÁSAIRÓL

A Ceglédi Szakképzési Centrum főigazgatója, Buncsák Gábor ismertette aktualitásainkat a Ceglédi Városi Televízió Háttér című műsorában.

"Több iskolát érintő beruházás, projekt átadóünnepségére került sor Cegléden, ez az apropója a mostani megbeszélésünknek is itt, sokmindent meg kell beszélnünk..." - kezdte a felvezetést Szatmári Gábor műsorvezető.

A beszélgetésen főigazgató úr az alábbi témákra tért ki:

- fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Ceglédi SZC épületein pályázat és átadó ünnepsége
- további energetikai beruházási tervek
- nagyszabású szakmai pályázatok: "lemorzsolódás elleni küzdelmet támogató pályázat", "idegennyelvi képzések lebonyolítására irányuló pályázat"
- beiskolázási időszak végén elkészültek az ideiglenes felvételi sorrendek iskoláinkban
- aktuális létszámadatokról, látható eredményekről
- a Szakmák Éjszakája 2018. rendezvényről
- a Közgáz 2018. április 4-én 50 éves, a díszteremben megrendezendő ünnepségről
- felsőoktatásba való belépésről

(Forrás: Ceglédi Városi TV).

https://www.facebook.com/ceglediszc/
www.ceglediszc.hu/palyazatok_kehop.html

 

FOTOVOLTAIKUS RENDSZEREK KIALAKÍTÁSA A CEGLÉDI SZC ÉPÜLETEIN CÍMŰ PÁLYÁZAT ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE

A Ceglédi Szakképzési Centrum Malom téri épületére és négy tagintézményére került napelem a közelmúltban. A megújuló energiarendszer kiépítése uniós és állami támogatással valósult meg, összesen mintegy 136 millió forint értékben.

A napelemeknek köszönhetően Cegléden a Malom téri központi épület mellett a Bem József Műszaki, az Ungváry László Kereskedelmi és a Közgazdasági és Informatikai, Monoron a Szterényi József tagintézmény is több mint negyven százalékot tud spórolni az energián.

A megújuló energiaforrás egy újabb lépés, hogy a diákok korszerűbb iskolákban tanulhassanak-mondta a beruházás ünnepélyes avatóján a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: A diákok Cegléd városából és a környékből olyan intézményekben tanulhassanak, amik korszerűek, amik gazdaságosan üzemelnek, hanem mert ezekben az intézményekből olyan szakemberek kerülnek ki, akik a város lehetőségeit javítják. A városban működő vállalkozóknak ugyanis szükségük van a szakképzett fiatal munkaerőre, a gazdaság növekedésében tehát jelentős szerepük van a szakképzési intézményeknek-tette hozzá a polgármester. Földi László, országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott: öröm látni, hogy a kormány törekvése, miszerint egyre szebb, korszerűbb intézményben képezzék a diákokat, révbe ér. A megújuló energiarendszerre a Ceglédi Szakképzési Centrum pályázott. 136 millió forintot nyertek a napelemekre.

BUNCSÁK GÁBOR, főigazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: Több mint 800 panelt szereltek fel, ezek egyenkénót 260 wattos teljesítménnyel rendelkeznek, és szeretném megköszönni a kivitelezőknek a gyors és hatékony munkát, hiszen kevesebb mint egy év alatt elkészült.

A beruházással az iskolák több mint negyven százalékos megtakarítást érhetnek el az energiaszámlákon. Az avatón a Szakképzési Centrum szakmai vezetője, Szabadi Zoltán és a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Katona Miklós is a szakképzés aktuális kérdéseiről, jövőjéről szólt. Mindketten hangsúlyozták: a legfontosabb feladat a szakképzés színvonalának emelése, és hogy a fiatalok piacképes szakképesítéssel kerüljenek ki az iskolából. Ezzel együtt minél többen el tudjanak helyezkedni szakmájukban.

KATONA MIKLÓS, főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium: Jelenleg a gazdasági szempontok alapján egész szépen alakul az, hogy hányan dolgoznak Magyarországon. Jól látjuk a képből, hogy ma 4,5 millió ember dolgozik hazánkban. És mi a célunk? Van egy uniós elvárás: 2020-ra a 20 és 64 év közötti korosztály Európai Unió szintjén 75 %-os mértékben munkába álljon, dolgozni tudjon.

Jelenleg 73 százalékos a foglalkoztatottság- mondta a főosztályvezető. A megújuló energia rendszert szimbólikusan a nemzetiszín szalag átvágásával adták át.

(Forrás: Ceglédi Városi TV, Ceglédi Panoráma). A képre kattinva képgaléria nyílik.

Napfényben fürdik a ceglédi szakképzés (Forrás: Ceglédi Panoráma)

www.ceglediszc.hu/palyazatok_kehop.html

 

 

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA 2018

Az "éjszaka" tipusú rendezvények száma évről évre gyarapszik, múzeumok, kutatók éjszakája... az idei évtől már sípályák éjszakáját is rendeznek!
Miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája?

Sokban! Mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet, a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk! Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a ceglédi, nagykátai, monori szakképző iskoláinkat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait! Megnézheted, melyik foglalkozás mit takar. Végigjátszhatsz számos pályát néhány óra alatt!

Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

"Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a ceglédi, nagykátai, monori szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát"

Szakmák Éjszakája 2018. április 13. péntek 18:00-22:00.

Részletes programjaink: www.ceglediszc.hu/szakmakejszakaja.html
https://www.facebook.com/ceglediszc/
https://twitter.com/cegledi_szc

CENTRUM FUTSAL 2017/2018. REGIONÁLIS DÖNTŐ

A Szakképzési Centrumok középiskolái számára 2017/2018. tanévben kiírt országos futsal bajnokság egyik regionális döntőjét városunkban tartották s a lebonyolítással a Ceglédi Szakképzési Centrum a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját bízta meg.

A nemes versenyt a Gál József Sportcsarnokban rendezték meg március 1-én. A torna megnyitóján és záróünnepségén beszédet mondott a CSZC főigazgató-helyettese, Szabadi Zoltán, s ő adta át a díjakat is.
A sportrendezvényről a Bem iskola testnevelő tanára, a főszervező Domokos Lajos tájékoztatott, aki elmondta, hogy itt a 4. régió hat csapata mérte össze a tudását, amelyek közül egy Bács-Kiskun megyéből, míg a többiek Pest megyéből érkeztek.


A futsal szabályai némileg eltérnek a teremfociétól. Ebben a sportágban kapusból és négy mezőnyjátékosból állnak a csapatok. A meccseket a hagyományosnál kisebb méretű labdával játsszák, amely a súlya miatt kevésbé pattog. A szakképző iskolák tanulói számára kiírt kupán a játékidő kétszer tizenöt perc volt.


A verseny során a csapatok két, sorsolással kialakított csoportban mérték össze a tudásukat. A döntőt a csoportelsők vívták. Az első helyért a Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma, valamint a Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma diákjai mérkőztek egymással. Az aranyérmet és a vele járó serleget a váciak nyerték el, s ezzel bejutottak a nyírbátori országos döntőbe. A Mátészalkai Centrum által második alkalommal kezdeményezett országos bajnokság immár hagyománnyá vált és annak anyagi támogatásához az NSZFH is hozzájárul.

(Forrás: a KÖD jelenti, https://www.facebook.com/akodjelenti/)

A torna diákszemmel, Papp Bernadett 11.R osztályos tanuló cikke.

Köszönet a professzionális szervezésért Domokos Lajos főszervező, illetve a Bem iskola pedagógusai, diákjai, továbbá Nemes Gábor tanügyi referens számára. - Szabadi Zoltán, szakmai főigazgató-helyettes.

 

TAGINTÉZMÉNY-VEZETŐI PÁLYÁZAT

Kiírásra került a gyömrői székhellyel, kistarcsai telephellyel rendelkező Ceglédi SZC Mihály Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tagintézmény-vezetői pályázata. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. március 28.

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=tgxh3pgnf9

A CEGLÉDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM AKTUALITÁSAIRÓL

A Ceglédi Szakképzési Centrum főigazgatója, Buncsák Gábor ismertette aktualitásainkat a Ceglédi Városi Televízióban. "Kukkantsunk bele a Ceglédi Szakképzési Centrum életébe":
- felnőttoktatás sláger szakképesítései: Tehergépkocsi-vezető, Autóbuszvezető
- nappali tagozatos oktatás, szakképzés növekvő fontossága
- nagyszabású pályázatok: "napelemek", "lemorzsolódás elleni küzdelmet támogató", "idegennyelvi képzéseket tartalmazó pályázat"
- EuroSkills: A Ceglédi Szakképzési Centrum is képviselteti magát, szakács szakképesítés kategóriában
- III. Szakmák Éjszakája 2018. április 13. pénteken
(Forrás: Ceglédi Városi TV)

 

TANULJ EGY ÚJ SZAKMÁT, AKÁR INGYEN!

A Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményei nagy hangsúlyt fektetnek a felnőttek beiskolázására. Felnőttoktatás keretén belül, esti szervezésben induló csoportjainkba akár INGYENESEN, kortól függetlenül is jelenkezhet. A következő besikolázási időszak: 2018. január. Jelentkezési határidő: 2018. január 26. péntek. JELENTKEZNI a képzést meghirdető iskolában lehet személyesen, illetve a megadott elérhetőségeken vagy az itt letölthető jelentkezési lap kitöltésével, melyet a választott képzést meghirdető iskola e-mail címére szükséges eljuttatni elektronikus formában. Kedvezmények: diákigazolvány, tanulószerződés kötése. (Forrás: Ceglédi Városi TV)

További információ a meghirdetett képzésekről...

CENTRUM Futsal KÖRZETI FORDULÓ 2018

2018. január 8-án, hétfőn Nagykátán a Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményeinek életében egy igen jelentős rendezvény került megszervezésre, mely a Centrum-futsal nevet viseli.  Fontosnak érzi a Ceglédi Szakképzési Centrum minden tagintézménye, hogy képviseltesse magát egy-egy csapattal, hiszen ritka rendezvények egyike, ahol a tagintézmények tanulói és tanárai találkozhatnak egymással. Három város (Cegléd, Monor és Nagykáta) öt iskolája vívta a harcot egymással, rúgta a bőrt, taktikázott...

A rendező nagykátai iskolánk által írt teljes cikk a végeredménnyel itt olvasható.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A NEUMANN JÁNOS EGYETEMMEL

Centrumunk, a Ceglédi Tankerületi Központ és a Neumann János Egyetem együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja a térség fiataljainak megtartása, munkaerő-szükséglet biztosítása. (Forrás: Ceglédi TV)

2018/2019. TANÉV FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

Elkészült Centrumunk hat tagintézményének felvételi tájékoztatója a 2018/2019. tanév kapcsán. Iskoláink összesen 12 szakgimnáziumi ágazatot, 29 szakközépiskolai szakképesítést (melyből 11 érettségi birtokában megkezdhető) illetve 8 Hídprogram keretében megszerezhető részszakképesítést kínál. Új szakképesítésként hirdetjük meg monoron a Kőfaragó, műköves és épületszobrász képzésünket, illetve a nappalis diákok előtt is megnyitja kapuit az eddig kizárólag felnőttoktatással foglalkozó gyömrői feladatellátási helyen működő Ceglédi SZC Mihály Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az ide jelentkezők szakgimnáziumi keretek között informatika illetve közgazdaságtan ágazaton kezdhetik meg tanulmányaikat.

A szakmaszerkezeti döntés értelmében, a Pest megyei hiányszakképesítések közül az alábbiakat kínáljuk:

 • Épület- és szerkezetlakatos
 • Gépi forgácsoló
 • Hegesztő
 • Szerszámkészítő

Fontos tudni, hogy ezen szakképesítések tanulói a Szabóky Adolf ösztöndíjban részesülnek.

A 2018/2019. tanévről szóló felvételi tájékoztatónk itt tölthető le: felveteli_tajekoztato_2018/2019

Szakma FesztivÁl ceglÉden!

2017. szeptember 25-én nagyszabású pályaválasztási kiállítás kezdődött meg a Cegléd és Térsége Ipartestület épületében. A rendezvény főszervezője mellett a Ceglédi Szakképzési Centrum, illetve két tagintézménye, a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is aktívan részt vesz az országban egyedülálló programsorozat lebonyolításában.

A rendezvény időtartarma alatt (szeptember 25. - 29.) a környező általános iskolások tekinthetik meg a kiállításokat, vehetnek részt a szakmákat bemutató programokon, foghatják kezükbe saját "kétkezi" munkájukat.

A rendezvény ingyenes minden kedves látogató számára!

Iskoláink képgalériája itt tekinthető meg.

SZEREZZ EGY SZAKMÁT, AKÁR INGYEN!

A Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményei nagy hangsúlyt fektetnek a felnőttek beiskolázására. Felnőttoktatás keretén belül, esti szervezésben induló csoportjainkba akár INGYENESEN, kortól függetlenül is jelenkezhet. A következő besikolázási időszak: 2017. szeptember. Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 25. péntek. JELENTKEZNI a képzést meghirdető iskolában lehet személyesen, illetve a megadott elérhetőségeken vagy az itt letölthető jelentkezési lap kitöltésével, melyet a választott képzést meghirdető iskola e-mail címére szükséges eljuttatni elektronikus formában. Kedvezmények: diákigazolvány, tanulószerződés kötése.

További információ a meghirdetett képzésekről...

136 milliÓ FORINT ÉRTÉKŰ NYERTES PÁLYÁZAT FOTOVOLTAIKUS RENDSZEREK KIÉPÍTÉSÉRE

Több mint 136 millió forint támogatást nyert a Ceglédi Szakképzési Centrum fotovoltaikus rendszerek felépítésére – hangzott el a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón. A pályázati pénzből napelemes kiserőműveket hoznak létre a Bem József, a Közgazdasági, a Kereskedelmi és a monori szakgimnázium épületén. (Forrás: Ceglédi TV)

AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumunk elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, mely cím használatára legalább három évig jogosult.

Felajánlott jó gyakorlatok:

 • Együttműködés és verseny tanulócsoportok között
 • Olvasóvá nevelés a rendszeres író-olvasó találkozó módszerével
 • Tehetséggondozás matematikából és informatikából
 • A vállalkozói kompetenciák fejlesztése

Más intézmények számára adaptálható szakmai programok:

 • Kooperatív módszerek és IKT-eszközök használata az emelt szintű történelem érettségire való felkészítés során
 • Funkcionális edzésforma
 • Geogebra használata matematika órán
 • Közgazdaság ágazat szakmai tárgyak bemutató órái
 • Informatika ágazat szakmai tárgyak bemutató órái

Bázisintézményi koordinátor: Imréné Lukácsi Ildikó

elérhetőségei: 70-1976392, ildiready@gmail.com

A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium weboldala...

ORSZÁGOS SZAKMAI TRÉNINGET TARTOTTUNK

A Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája országos tréninget tartott 2017. április 12-én a vendéglátóipar ÁSZÉV vizsgáztatók módszertani támogatása céljából.