A CSZC Nagykátai Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája pincér és eladó tanulói nyertes ERASMUS + pályázat keretében novemberben háromhetes szakmai gyakorlaton vehettek részt Milánóban.

A projekt teljes költségét (utazás, szállás, étkezés) a Tempus Közalapítvány finanszírozta. A pályázat célja, hogy a tanulók megismerkedjenek más ország munkalehetőségeivel és az adott térség kultúrájával. Tanulóink a Humana Vintage, a Hotel Gioia, a XIER cégeknél végezték a gyakorlatot. Szállást Milánó külvárosában egy hostelben kaptak. A projekt lebonyolítását egy milánói cég, az EVOLVO szervezte indulástól az érkezésig. Hétvégenként szervezett kulturális programokon vettek részt a diákok, hétköznap viszont minden nap angol nyelvű munkanaplót kellett vezetni az aznapi tevékenységükről.

A szakmai gyakorlat befejezésekor mindenki egyéni értékelést és egy tanúsítványt kapott a gyakorlat teljesítéséről. Hamarosan kiállításra kerül minden tanuló részére az Europass bizonyítvány is, mely megkönnyíti a külföldi munkavállalásukat.